F-gassen certificaat halen, categorie 1 en 2 (2024)

Examen F-gassen certificaat

De cursussen F-gassen certificaat 1 en 2 wordt met een centraal examen van PBNA afgesloten. Bij een positief eindresultaat ontvang je het PBNA-certificaat. PBNA is door het ministerie van Infrastructuur en Rijkswaterstaat aangewezen als een exameninstelling. ROVC is een door PBNA erkende examenlocatie. Leg je jouw examen met goed gevolg af, dan krijg je een erkend diploma.

Wat is de geldigheid van een F-gassen certificaat?

Een persoonscertificaat (BRL 200) is voor altijd geldig. Een bedrijfscertificaat (BRL 100) moet regelmatig worden geauditeerd, minimaal een keer per twee jaar.

Een persoonscertificaat (BRL 200) is vanaf 2029 nog maar 7 jaar geldig. Daarna moet je een hercertificering uitvoeren. Een bedrijfscertificaat (BRL 100) moet regelmatig worden geauditeerd, minimaal een keer per twee jaar.

Welke cursus F-gassen is geschikt voor jou?

ROVC biedt acht F-gassen cursussen aan, waarvan vier opfrisdagen en twee versnelde opleidingen.

F-gassen categorie 1

>Wil jij leren uit welke componenten koudesystemen bestaan? En wil je gecertificeerd zijn om onderhoud te mogen plegen aan installaties met koudemiddelinhoud? Behaal dan jouw F-gassen certificaat categorie 1. Na het behalen van dit PBNA-certificaat, ben je bevoegd om werkzaamheden uit te voeren aan mobiele en stationaire koelinstallaties met een koudemiddelinhoud groter dan 3 kg. Ook ben je in staat om leidingen gasdicht te solderen.

Bekijk de cursus

F-gassen categorie 2

Wil jij onderhoud plegen aan gashoudende onderdelen en bijvoorbeeld lekcontroles kunnen uitvoeren waarbij je het koelcircuit in een warmtepomp mag openen? Volg dan de opleiding F-gassen categorie 2. Behaal je het certificaat F-gassen categorie 2, dan mag je handelingen uitvoeren aan de gashoudende delen van een warmtepompinstallatie met minder dan drie kilogram koudemiddel, zoals koudemiddel terugwinnen en aanvullen, ook bij voertuigen of mobiele werktuigen. Je kunt eveneens machines installeren en onderhouden.

Bekijk de cursus

F-gassen categorie 2 inclusief examen

Wil je de cursus F-gassen afronden en het examen doen, dan kun je die direct bij de cursus boeken tegen een lager tarief dan wanneer je de cursus en het examen los boekt. Ga je voor de cursus F-gassen categorie 2 inclusief examen, dan sluit je de cursus af het landelijke f-gassen examen dat wordt afgenomen door PBNA.

Bekijk de cursus

F-gassen categorie 1 of 2 opfrisdag

Is het alweer wat langer geleden dat je jouw certificaat hebt behaald, en wil je jouw kennis opfrissen? Of heb je binnenkort een examen en wil je dit goed voorbereiden? Kom dan naar onze opfrisdagen. Er zijn vier verschillende opfrisdagen:

F-gassen opfrisdag categorie 1: handelingen: op deze opfrisdag gaan we in op handelingen met koudemiddel voor installaties met een koudemiddelinhoud van meer dan drie kilo.

F-gassen opfrisdag categorie 1 en 2: solderen: op deze opfrisdag staat het solderen aan koelinstallaties centraal.

F-gassen opfrisdag categorie 1: installatie en inspectie: fris je kennis op over installatie en inspectie, oefen je in het afstellen van pressostaten, de verdampingsdrukregelaar en het thermostatische expansieventiel.

F-gassen opfrisdag categorie 2: handelingen: wil je je kennis opfrissen van koudemiddelhandelingen voor installaties met een koudemiddelinhoud groter dan drie kilo? Kom dan naar deze opfrisdag.

Koeltechniek en F-gassen 1 - versneld

Wil jij meer leren over koudetechniek en meteen je F-gassen certificaat behalen? Kies dan voor de opleiding Koeltechniek en F-gassen 1 – versneld. Na afronding van deze combinatiecursus ben je in staat om koelinstallaties in gebruik te nemen en te repareren. Daarnaast kun je storingen zoeken en verhelpen, maar ook onderhoud en inspecties uitvoeren aan de hand van een planning.

Behaal je jouw F-gassencertificaat categorie 1, dan mag je bepaalde handelingen uitvoeren aan mobiele en stationaire koelinstallaties met een koudemiddeleninhoud groter dan 3 kilogram. Denk hierbij aan het installeren en onderhouden van installaties, het terugwinnen en aanvullen van koudemiddel en het uitvoeren van lekcontroles waarbij je het koelcircuit mag openen.

Bekijk de cursus

Airco- en VRF-installaties en F-gassen 1 - versneld

Wil jij in korte tijd leren hoe je onderhoud moet plegen aan airco- en VRF-installaties en bovendien je PBNA-certificaat behalen? Dan is deze cursus echt iets voor jou. Rond je deze opleiding af, dan kun je airco- en VRF-systemen vervangen, repareren en in gebruik nemen. Ook kun je storingen opsporen en verhelpen.

Behaal je daarnaast het examen F-gassen categorie, dan mag je werkzaamheden verrichten aan mobiele en stationaire koelinstallaties met een koudemiddeleninhoud groter dan 3 kilogram. Het gaat hierbij om handelingen, zoals het onderhouden en installeren van installaties en het terugwinnen en bijvullen van koudemiddel. Ook mag je lekcontroles uitvoeren waarbij je het koelcircuit opent.

Bekijk de cursus

F-gassen examens

De F-gassen cursussenbereiden je voor op het landelijke F-gassen examen. Dit examen kan via PBNA of via STEK afgenomen worden. Deze keuze is volledig aan jou.

Meer over F-gassen examens

Waarom ROVC?

Bij ROVC ben je verzekerd van een cursus die volledig aansluit op jouw behoeften. Wij ontwikkelen onze cursussen namelijk speciaal voor mensen die naast hun werk een technische opleiding willen volgen. Onze topdocenten komen allemaal uit de praktijk. Ze weten dus precies wat er speelt op de werkvloer. Bij ROVC leer je geen overbodige zaken en alle theorie kun je meteen toepassen in de praktijk.

F-gassen certificaat halen, categorie 1 en 2 (2024)
Top Articles
Top Spotify Shareholders
‘Diagnosis’ on Netflix: Where Are the Patients Now?
Will Byers X Male Reader
Tiny Tina Deadshot Build
Asist Liberty
Regal Amc Near Me
Ret Paladin Phase 2 Bis Wotlk
Wisconsin Women's Volleyball Team Leaked Pictures
Eric Rohan Justin Obituary
Ventura Craigs List
Wausau Marketplace
King Fields Mortuary
Obituary Times Herald Record
Raid Guides - Hardstuck
The Weather Channel Facebook
C Spire Express Pay
Top tips for getting around Buenos Aires
Guilford County | NCpedia
iOS 18 Hadir, Tapi Mana Fitur AI Apple?
Byte Delta Dental
Wisconsin Women's Volleyball Team Leaked Pictures
Espn Horse Racing Results
Erica Banks Net Worth | Boyfriend
Amih Stocktwits
Aps Day Spa Evesham
Kcwi Tv Schedule
[PDF] NAVY RESERVE PERSONNEL MANUAL - Free Download PDF
Morse Road Bmv Hours
Tips and Walkthrough: Candy Crush Level 9795
Jcp Meevo Com
Parkeren Emmen | Reserveren vanaf €9,25 per dag | Q-Park
BJ 이름 찾는다 꼭 도와줘라 | 짤방 | 일베저장소
Gs Dental Associates
Shiny Flower Belinda
Orange Park Dog Racing Results
Miles City Montana Craigslist
Past Weather by Zip Code - Data Table
Elanco Rebates.com 2022
1987 Monte Carlo Ss For Sale Craigslist
Texters Wish You Were Here
Covalen hiring Ai Annotator - Dutch , Finnish, Japanese , Polish , Swedish in Dublin, County Dublin, Ireland | LinkedIn
Craigslist Car For Sale By Owner
CVS Near Me | Somersworth, NH
Honda Ruckus Fuse Box Diagram
How Does The Common App Work? A Guide To The Common App
Juiced Banned Ad
Quick Base Dcps
Sechrest Davis Funeral Home High Point Nc
Top 1,000 Girl Names for Your Baby Girl in 2024 | Pampers
Hsi Delphi Forum
Superecchll
Varsity Competition Results 2022
Latest Posts
Article information

Author: Gov. Deandrea McKenzie

Last Updated:

Views: 6131

Rating: 4.6 / 5 (46 voted)

Reviews: 85% of readers found this page helpful

Author information

Name: Gov. Deandrea McKenzie

Birthday: 2001-01-17

Address: Suite 769 2454 Marsha Coves, Debbieton, MS 95002

Phone: +813077629322

Job: Real-Estate Executive

Hobby: Archery, Metal detecting, Kitesurfing, Genealogy, Kitesurfing, Calligraphy, Roller skating

Introduction: My name is Gov. Deandrea McKenzie, I am a spotless, clean, glamorous, sparkling, adventurous, nice, brainy person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.